Illatok rétegezése (parfüm)

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

Észrevetted már, hogy egy parfümnek drámaian különböző illata lehet, ha különböző embereken alkalmazzák? Ez azért van, mert mindenki másképp reagál az illatokra, és így személyre szabott parfümöt hoz létre. A tiszta illóolajok kombinálásával és rétegezésével olyan "tiszta illatot" hozhatsz létre, amely tökéletesen kifejez Téged.
A rétegezés egyszerű - kombináld kedvenc illataidat, hogy egy olyan illatot hozz létre, amely rád szabott!

 

Kezdjük egy alapjeggyel

Az alapjegyek a személyes illat alapja. Ők képezik a többi illatjegy alapját az aromakombinációdban. Ezek általában földes és fás jellegűek. Általában hosszabb ideig tartanak, mélységet és erős alapot adnak az illatodnak, amelyre építhetsz. Ezeket az olajokat általában alapjegyekként használják: tömjén, pacsuli, szantálfa, vetiver, ylang ylang, mirha és cédrusfa.

Szívjegy hozzáadása

A szívjegyek vagy középjegyek a parfümöd középpontjában lévő illatok. Nem ezek az első illatok, amelyeket észreveszel, de hozzájárulnak a maghoz. A szívjegyek azok, amelyek a többi illatot összeszövik, hogy valami igazán szépet alkossanak. A virágillatok gyakran nagyszerű szívjegyek. Néhány csodálatos szívjegy, amelyet érdemes kipróbálni: levendula, jázmin, muskátli, neroli, borsmenta, fahéj, eukaliptusz, rózsa, kék lótusz és magnólia.

Befejezés: fejjegy

A fejjegyek a legkönnyebb és leginkább észrevehető aromák a kompozícióban. Ezek az első illatok, amelyeket érezni fogsz, megragadják a figyelmedet, mielőtt átadnák a helyet a szív- és alapjegyeknek. A gyönyörű fejillat nélkül az illatod nem teljes. A fejjegyek közé tartoznak a citrusolajok, mint a lime, grapefruit, vadnarancs, bergamott, valamint olyanok, mint a fodormenta, indiai citromfű és a petitgrain.

 

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080

Termékbeszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

A teafaolaj felhasználási módjai:

Esszenciális "parfüm" receptek