Vadnarancsos fahéjas tekercs
Copyright © Komáromi Szabolcs
A
honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép,
stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.
A házi készítésű fahéjas tekercseknél nincs is jólesőbb étel. Akár a tökéletes hétvégi reggelit szeretnéd elkészíteni a családodnak, akár valakinek a napját szeretnéd feldobni egy kis meleg, ragacsos, házi sütésű finomsággal, ezek a vadnarancs olajjal készült fahéjas tekercsek pont megfelelőek.
Profi tipp: Készítsd el a tésztát még ma este, hogy reggelre készen álljon a sütőbe!
Összetevők
Tekercsek
1 csésze tej
1/3 csésze vaj
2 1/4 teáskanál száraz aktív élesztő
2/3 csésze fehér cukor
4 1/2 csésze liszt
1 teáskanál só
2 tojás
Töltelék
1/2 csésze barna cukor
1 1/2 evőkanál fahéj
1/4 csésze vaj
Máz
3 evőkanál vaj, lágyítva
1/2 teáskanál vanília kivonat
1-2 csepp vadnarancs illóolaj
1 1/2 csésze porcukor
2-3 evőkanál tejszínhab vagy tej
Útmutató
1. Melegítsük a tejet egy serpenyőben, amíg bugyborékolni nem kezd. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a vajat. Keverjük, amíg a vaj elolvad.
2. Amikor a tej langyos, adjuk hozzá az élesztőt, és hagyjuk 10 percig kelni.
3. Tegyük a cukrot, 3 csésze lisztet, a sót és a tojásokat egy keverőgépbe. Adjuk hozzá az élesztős keveréket. Alaposan keverjük össze.
4. Add hozzá a maradék lisztet, amíg a tészta már nem lesz ragacsos. Gyúrjuk 5 percig, vagy amíg sima és lágy nem lesz.
5. Olajozzunk ki egy nagy tálat, és tegyük bele a tésztát. Forgassuk meg, hogy a tésztát bevonja az olaj.
6. Fedjük le egy ruhával, és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg a duplájára nem nő (kb. egy óra).
7. Hajtsuk ki a tésztát, és tegyük lisztezett felületre. Nyújtsuk ki téglalap alakúra, és kenjük meg lágyított vajjal.
8. Keverjük össze a barna cukrot és a fahéjat. Szórjuk a tésztára.
9. Tekerjük fel a tésztát hasáb alakúra, és vágjuk 12 darabra.
10. Béleljünk ki egy 9x13-as tepsit pergamenpapírral (vagy kenjük ki). Helyezzük a feltekert tésztadarabokat a tepsibe, és fedjük le fóliával. Tegyük a hűtőszekrénybe egy éjszakára.
11. Reggel vegyük ki a hűtőből, és meleg helyen hagyjuk egy órára kelni.
12. Miután a tészta megkelt, 180 fokon 25-30 percig sütjük, vagy amíg aranybarna nem lesz.
13. Keverjük simára a vajat, vaníliát, vadnarancs illóolajat, porcukrot és a tejszínhabot. Kenjük a meleg tekercsekre.
Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!
Barátsággal:
Szabolcs
email: szabolcs.komaromi at gmail.com
Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080
> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.
Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.
Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!