Vadnarancsos fahéjas tekercs

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

A házi készítésű fahéjas tekercseknél nincs is jólesőbb étel. Akár a tökéletes hétvégi reggelit szeretnéd elkészíteni a családodnak, akár valakinek a napját szeretnéd feldobni egy kis meleg, ragacsos, házi sütésű finomsággal, ezek a vadnarancs olajjal készült fahéjas tekercsek pont megfelelőek.

Profi tipp: Készítsd el a tésztát még ma este, hogy reggelre készen álljon a sütőbe!

 

Összetevők

Tekercsek

1 csésze tej
1/3 csésze vaj
2 1/4 teáskanál száraz aktív élesztő
2/3 csésze fehér cukor
4 1/2 csésze liszt
1 teáskanál só
2 tojás

Töltelék

1/2 csésze barna cukor
1 1/2 evőkanál fahéj
1/4 csésze vaj

Máz

3 evőkanál vaj, lágyítva
1/2 teáskanál vanília kivonat
1-2 csepp vadnarancs illóolaj
1 1/2 csésze porcukor
2-3 evőkanál tejszínhab vagy tej 

 

Útmutató

1. Melegítsük a tejet egy serpenyőben, amíg bugyborékolni nem kezd. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a vajat. Keverjük, amíg a vaj elolvad.

2. Amikor a tej langyos, adjuk hozzá az élesztőt, és hagyjuk 10 percig kelni.

3. Tegyük a cukrot, 3 csésze lisztet, a sót és a tojásokat egy keverőgépbe. Adjuk hozzá az élesztős keveréket. Alaposan keverjük össze.

4. Add hozzá a maradék lisztet, amíg a tészta már nem lesz ragacsos. Gyúrjuk 5 percig, vagy amíg sima és lágy nem lesz.

5. Olajozzunk ki egy nagy tálat, és tegyük bele a tésztát. Forgassuk meg, hogy a tésztát bevonja az olaj.

6. Fedjük le egy ruhával, és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg a duplájára nem nő (kb. egy óra).

7. Hajtsuk ki a tésztát, és tegyük lisztezett felületre. Nyújtsuk ki téglalap alakúra, és kenjük meg lágyított vajjal. 

8. Keverjük össze a barna cukrot és a fahéjat. Szórjuk a tésztára.

9. Tekerjük fel a tésztát hasáb alakúra, és vágjuk 12 darabra.

10. Béleljünk ki egy 9x13-as tepsit pergamenpapírral (vagy kenjük ki). Helyezzük a feltekert tésztadarabokat a tepsibe, és fedjük le fóliával. Tegyük a hűtőszekrénybe egy éjszakára.

11. Reggel vegyük ki a hűtőből, és meleg helyen hagyjuk egy órára kelni.

12. Miután a tészta megkelt, 180 fokon 25-30 percig sütjük, vagy amíg aranybarna nem lesz.

13. Keverjük simára a vajat, vaníliát, vadnarancs illóolajat, porcukrot és a tejszínhabot. Kenjük a meleg tekercsekre.


Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

Esszenciális "parfüm" receptek

A teafaolaj felhasználási módjai:

doTERRA citrom esszenciális olaj