doTERRA Thai konyhai keverék

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) csak Komáromi Szabolcs előzetes engedélyével használható fel.

 

Járd be Thaiföld illatkavalkádban úszó piacait és békés rizsteraszait Thai konyhai keverékünkkel. Készíts a mosolyok földjének ízvilágát idéző ételeket ezzel a frakcionált kókuszolajban elegyített koriandermagot, galangált, köményt, indiai citromfüvet, fodormentát, kaffir zöldcitromot, gyömbért, bazsalikomot és rózsaszín borsot tartalmazó keverékkel. A Thai konyhai keverék jól megragadja azt a sós, édes, savanyú és fűszeres egyensúlyt, amely a Thai ételek jellegzetes ízét adja.

 

 

Elsődleges előnyök

  • Érd el a kívánt finom ízt, egy-két cseppel kezdve ízlés szerint.
  • Adj néhány cseppet olyan ételekhez, mint a curry és leves.
  • Készíts mártást tésztához vagy húshoz.
  • A legjobb eredmény érdekében főzés után tedd bele.


Összetétel

frakcionált kókuszolajban (A doTERRA frakcionált kókuszolaj egy hordozóolaj, amely könnyen felszívódik a bőrbe, ennélfogva ideális választás a külsőleg történő felhasználási módokhoz. Könnyed, bőrpuhító hatásának köszönhetően nyugtató védelemmel és remek gyógyírként szolgál az irritált bőr számára. A bőr selymesen sima lesz tőle, és más növényi hordozóolajokkal ellentétben zsíros érzetet sem hagy maga után. A frakcionált kókuszolaj tökéletesen oldódik minden esszenciális olajjal, színtelen, szagtalan, és nem hagy foltot a ruhán.)

koriandermag (A koriander egy friss és aromás fűszer- és gyógynövény, amelyet már évszázadok óta előszeretettel használnak. Közkedvelt konyhai fűszer: egy leheletnyi koriandermag esszenciális olajjal bármilyen ételt új köntösbe bújtathatunk!

galanga

kömény

indiai citromfű (Az indiai citromfűből füstös, citrusos esszenciális olaj állítható elő, amely számos előnyt kínál használójának. Az ázsiai gasztronómia már régóta alkalmazza az indiai citromfű esszenciális olajat levesek, teák és curryfélék elkészítéséhez, valamint hal-, szárnyas-, marha- és tengeri ételek ízesítéséhez is. Intenzív, gyógynövényes aromájának köszönhetően bármilyen helyiség légkörére üdítően hat.)

fodormenta (A fodormenta egy édes, frissítő fűszer- és gyógynövény, amely világszerte közkedvelt ízesítőszer. Üde leheletet biztosító, mentolos íze miatt széles körben használják rágógumikban, édességekben és fogápolási termékekben. A fodormenta esszenciális olaj sokban különbözik a borsmentától: többek között egy enyhébb alternatívát kínál az ételízesítés terén. A konyhában a fodormenta pompás kiegészítője lehet salátáknak, italoknak és desszerteknek, ugyanakkor házi készítésű salátaöntetekhez és húsok marinálásához is remekül alkalmazható.)

kaffir zöldcitrom

gyömbér (A Madagaszkárról beszerzett doTERRA gyömbér esszenciális olajat a növény friss rizómájából állítják elő, amely a gyömbér gyökérzetben folytatódó, föld alatti, módosult szára. Az ázsiai ételek kiemelt összetevőjeként ismert gyömbér konyhai fűszerként csípős, aromás ízt kínál. A nyugati hagyományok szerint inkább édességekhez, úgymint mézeskalácshoz vagy gyömbéres kekszekhez használják.)

bazsalikom (Az árvacsalánfélék családjába tartozó bazsalikom egy rendkívül hasznos gyógynövény és közkedvelt fűszernövény is. Friss, fűszeres ízt ad a húsoknak, valamint tészta- és előételeknek. Akár az ételbe főzöd, akár díszítőelemként használod, a bazsalikom garantáltan új színt visz ételeid ízvilágába.)

rózsaszín bors (A rózsaszín bors nevében és külsejében ugyan hasonlít a fekete borshoz, valójában azonban a szömörcefélékhez tartozik. Enyhén gyümölcsös és borsos aromája lágyabb ízt ad, mint a fekete bors esszenciális olaj. Az ősi inkák a perui borsfát, vagy más néven rózsaszín borsfát, szent fának tekintették, és a fa minden részét hasznosították.)

 

Használata

Adjunk 5-10 cseppet szószokhoz, mártásokhoz és pácokhoz.
 

 


Figyelmeztetések

Hűvös, száraz helyen tároljuk. Csak előírás szerint használd. Gyermekek elől elzárva tartandó.

 

Kiszerelés: 15 ml

Ára: 30,25 euró ; ~ 12.500 forint

Nem állandó termék, a készlet erejéig!



Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

A teafaolaj felhasználási módjai:

Esszenciális "parfüm" receptek

doTERRA citrom esszenciális olaj