Miért szükséges az olajok hígítása?

doTERRA hígított olajkínálata

 

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

FONTOS: különbség van aközött, mikor az esszenciális olajokat hígítják fel kereskedők, hogy többet tudjanak így eladni (gyenge minőségben, olcsón), és aközött, mikor 100%-os esszenciális olajat hígítasz az alább bemutatott előnyök miatt.

Nézzünk egy kis bőrtudományt. A bőr több rétegből áll. A külső réteget szarurétegnek (stratum corneum) nevezzük, amely elhalt, elszarusodott sejtekből áll, amelyeket sejtközi glikolipidek vesznek körül. Ez a réteg kiválóan tartja távol a nem kívánt anyagokat, például a vizet, a szennyeződéseket és a mikrobákat. Az esszenciális olajok kémiai alkotóelemei azonban egyedülálló tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy könnyen áthaladjanak ezen a szarurétegen.

De nem egyszerre mennek keresztül. Valójában a szaruréteg olyan lipofil anyagok tárolójaként szolgál, mint az esszenciális olajok. Ebből a tárolórétegből jut át néhány óra alatt a dermisz (irha) rétegbe.

Az esszenciális olaj hordozóolajban történő hígítása lelassítja ezt az áthaladást, "lefolyást". A hordozóolaj növeli a bőr hidratáltságát, vagyis növeli a bőr épségét. Emiatt az illóolajok hosszabb idő alatt jutnak be és hosszabb ideig maradnak a szarurétegben.

Az esszenciális olajok célzott helyen történő alkalmazásához és a tartósabb hatás érdekében a hígításuk javasolt.

A hígítást elvégezheted magad is otthon. Ehhez tökéletes a doTERRA frakcionált kókuszolaja. Szintelen, szagtalan és foltot sem hagy.

Vagy vásárolhatsz előre hígított termékeket, ezeket Touch név alatt találod a webshopban. Tehát a különbség például a 15ml-es levendula esszenciális olaj és a 10ml-es levendula Touch között, hogy utóbbiban kókuszolaj van, hogy a felvitt területen hosszabb ideig hasson.

 


Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080

Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA nap 2024. április 20. (szombat)

doTERRA sampon és kondicionáló

doTERRA abode - frissítő keverék

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Guaiacwood illóolaj parfüm balzsam

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Esszenciális "parfüm" receptek

Márciusi frissítő szobaspray (vadnarancs, borsmenta, citrom)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás