A teafaolaj felhasználási módjai:

 

 

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.
 
A doTERRA teafa olaja Ausztráliából származik, ami a legjobb forrás (ott őshonos). Különféle írásokban és kutatásokban, felhasználási területekben kitűnik, hogy az őslakosok miként használták tisztításra, sebeknek a gyógyítására. Valószínűleg nem gőzdesztillációval, de a teafát, mint levelet, annak a kivonatát a sebek gyógyítására, különféle fertőzéseknek a lassítására, illetve gyógyítására.


Külsőleg lehet használni bőrre, más esszenciákkal, vagy vivőanyagokkal (pl. kókuszolaj vagy természetes krémalapokba belekeverve), illetve diffúzerben. Nagyon jól lehet így egy légteret frissíteni, fertőtleníteni, fertőzés terjedésének lassítására. Használható penészek eltüntetésére is.

Belsőleg lehet használni, viszont csak kúraszerűen ajánlott (7-10 nap maximum), ha egy belső tisztítást akar valaki végezni. Érdemes erről orvossal konzultálni az arányokról (1-2 csepp pár dl vízben). Különféle belső gombák, paraziták, baktériumok ellen.


Gyakori külső felhasználási mód kiütések, pattanások kezelésére. Itt is hígítva érdemes (frakcionált kókuszolajjal). Másik mód: Manuka mézbe belekeverve egy pár cseppet nagyon jó hatása van a bőrre. Pl. jó nagy kanál mézben elkeverni, feltenni az arcra, pár percig rajta hagyni, majd lemosni.

A teafának van egy gombaölő hatása - jól ismert róla. Bárányhimlő enyhítésére is használható, erről is olvashatsz. Általában lábgombára használják. Magában, illetve vivőanyagokkal felhasználni. Érdemes oregánóval összekeverni és úgy használni. Pro tipp: érdemes olasz szalmagyopárral (helichrysum) keverni, nagyon jól működik a teafával - igaz nem olcsó olajról van szó. Mélyebb gyökerű problémák esetén érdemes így alkalmazni.

 
Vágások, vágott sebek kezelésére, fertőtlenítésére nagyon jól használható. Gyereknél azért előfordulhat esés, horzsolás, ahol fertőzésveszély léphet fel, direktben rá lehet cseppenteni az érintett felületre. Tapasztalatok szerint nem annyira csípős és nem annyira fáj, hogy nagy kínokat kellene átélni.

 
A II. világháborúban a katonák elsősegély csomagjának része volt. Háborúban kiemelten fontos volt egy vágott, lőtt seb fertőtlenítése, mind az idő, mind akár a környezet fertőzhetősége miatt.

Vérzéscsillapító hatása is van.


Gombás fertőzések megelőzésére is alkalmazható - hölgyek esetében, fürdők, szaunák, jakuzzik. Hatékony a fürdő után a teafa olaj használata, fehérneműkre szokták cseppenteni és megelőzésként használni.


Adott esetben, bármilyen felhasználási területről is beszélünk, érdemes más olajokat is használni. Pl. bőrnél, bőr típusú problémáknál érdemes levendulával keverni. Ha nagyon erős gombás fertőzés van, akkor pedig oregánóval. Nem törvényszerű, de érdemes elegyíteni. Ezért is jó a Házi Patika csomag, mert ezek mind a részei.

Érdemes kétszer-háromszor használni naponta (reggel, délben és este). Minimum kétszer. Egyszeri nem annyira hatékony mivel a gombás fertőzéseknél kevés a terjedés visszaszorításához. Függ ugye a fertőzés stádiumától is.

Lehet még használni lemezesedő, hámló bőr esetén. Korpásodás, ekcéma, övsömör, stb. többféle tünete lehet. Ajánlott tömjénnel és levendulával keverni.

 
Penészesedésre, pincékben lehet diffúzerben használni, illetve bekeverni flakonba és felvinni a penészes falra pl. zuhanyzóban. Erről írtam egy külön bejegyzést itt.


Sportoláshoz is alkalmas olyan dolgok fertőtlenítésére amit nem feltétlen mosunk ki sportolás után. Sisak, cipő, utazótáska, jégkorong felszerelés, stb. esetén ezekbe helyezni egy vattát amire előtte teafa olajat csepegtettünk. Vagy nedvszívó rongyra csepegtetni 4-5-6 cseppet és azt a táskába beletenni.


 
A doTERRA kétféle változatban kínálja: Önálló olajként 5-15ml-es kiszerelésben és frakcionált kókuszolajjal keverve 10ml-es golyós Touch kiszerelésben.
 

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080

Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA promóciók 2024. április

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA abode - frissítő keverék

doTERRA nap 2024. április 20. (szombat)

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

doTERRA levendula esszenciális olaj