Teafa esszenciális olaj útja hozzád
Jared Auger - doTERRA vezérigazgató (Ausztrália/Új-Zéland): Üdvözlök mindenkit Új-Dél Wales közép-észak parti területén Ausztráliában, ahol a teafát termesztik, ami a teafa olajunk alapja.
Claude Cassegrain - termelési partner: Ez a kis ültetvény 640 hektáros. Jelenleg 400 hektáron történik a termesztés és 200 hektár fejlesztés alatt áll ugyanerre a célra. Ahogy én magam is egyre többet és többet tanultam a tudományos hátteréről és hogy mire is jó a teafa olaj, rájöttem, hogy minden egyes otthonba el kell jusson a világon.
Jared Auger: Örülök, hogy itt lehetünk együtt a termelőkkel ezen a délutánon és láttuk, hogyan termelik, hogyan gyűjtik be ezt a csodálatos növényt nagy szenvedéllyel. A teafa őshonos Ausztráliában, bárhol máshol a világban az innen származó magoknak, növényeknek köszönhető.
Thomas Cassegrain - vezérigazgató: Itt vagyunk a lepárló üzemben, látható a háttérben két desztilláló konténer, benne növényi alapanyaggal mely egyenként 10-11 tonna súlyú. Az történik, hogy a bojlerből gőzt küldünk a konténerek aljához, ahol egyenletesen eloszlik, majd természetes módon a gőz felszáll, keresztül a növényi anyagon.
Claude Cassegrain: Talán szabad szemmel is lehet látni az olajcseppeket a leveleken. Tűhegy nagyságű cseppecskék. Amikor a gőz megmelegíti a leveleket, ezek a cseppek megnőnek és elpárolognak (leválnak a levélről) a gőzzel együtt. Ha egy kicsit megdörzsölöm, az olajat érezni lehet a tenyeremben. Gyönyörű.
Thomas Cassegrain: Ez a párlat a cseppfolyósító edénybe (condensing unit) kerül, itt lehűl és a gőzből újra folyadék lesz és itt kerül sor a szétválasztásra.
Claude Cassegrain: Elég sok kenguru él a területünkön, ők ami fizetés nélküli munkavállalóink, elvégzik a bio gyomirtást a teafák között, de tudják, hogy nem szabad a teafához nyúlniuk mert annyi nekik. :)
Thomas Cassegrain: A lepárlást követően a biomassza ide kerül, itt lehül és nagy része visszakerül a termőföldre, tulajdonképpen trágyázásra használjuk. Mivel betakarítás során a tápanyagok is kikerülnek a földből. Ez a legjobban fenntartható gazdálkodási gyakorlat.
Claude Cassegrain: Amiért én igazán boldog vagyok az az, hogy az olajunk a doTERRA-n keresztül jut el a fogyasztókhoz, mivel ők rendelkeznek CPTG minősítéssel. Így a fogyasztó ellenőrizni tudja,hogy van-e minősítése az adott terméknek, megfelelt-e a minőségi ellenőrzéseknek, visszakövethető az eredete. A vásárló pontosan azt kapja, amit mi eladtunk.
Jared Auger: Néhány dolog ami kitűnt számomra ma, hogy ez a konkrét farm, ez a konkrét betakarítási mód és a terület ami körülveszi tiszta. A munkások szenvedéllyel végzik a munkájukat és a legjobb szándékkal végzik a betakarítást, ami lehetővé teszi, hogy a legjobb esszenciális olajat kapjuk.
Hogy mi mindenre tudod használni, arról itt írtam.
A teafaolajat és minden mást megtalálsz a webshop-ban, kattints az "Így rendelj terméket" fülre a menüben, segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!
Barátsággal:
Szabolcs
email: szabolcs.komaromi at gmail.com
Regisztrálj törzsvásárlónak és 25% kedvezményt kapsz!
https://www.mydoterra.com/olajkert
Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom! :)
Angol videó, felirat nélkül: