doTERRA hatása a kenyai kistermelőkre

A doTERRA esszenciális olajainak használata két hatást vált ki: hatással van arra, aki használja és a folyamatos fogyasztás munkát biztosít - többek között olyan fejlődő országokban -, akik a doTERRA nélkül nem biztos, hogy meg tudnának élni, vagy ki lennének szolgáltatva a kereskedőknek.

 

Ismerd meg, hogy milyen változást ért el a doTERRA Kenyában:

"Igazán meglepő, mert ezelőtt a szegénységi szint nagyon-nagyon magas volt itt. Most viszont akárhányszor eljövök ide, azt látom, hogy mindenki csinál valamit, hogy megkeresse a maga kenyerét. Így az Önök befektetése ezen a területen ténylegesen és gyökerestül megváltoztatta az emberek életmódját."

"Felismertük, hogy Kenya a világ egy olyan szeglete, ahol csodálatos növényeket termesztenek és felismertük, hogy Kenya egy olyan hely, ahol valódi változást érhetünk el, melynek köszönhetően csodálatos olajokat szerezhetünk. Nemrégiben egy termesztővel találkoztam Kenyában a terménye első betakarítása során. Beszélgettünk vele és megkérdeztük tőle Mennyire vagy izgatott? Erre azt válaszolta: "Évek óta termesztünk növényeket a kis földünkön, de még soha nem volt belőle pénzbeli nyereségünk. Nem volt olyan termény, amelynek a betakarítása után fizetést kaptunk volna."

"Ez egy bluetooth kapcsolatra képes mérleg. Ki lehet hozni a mezőre és rá lehet csatlakoztatni a helyszíni ellenőr mobiltelefonjára. Lemérik a teafát, gyömbért vagy bármilyen más növényt és ez azonnal rögzíti az adatokat a telefonra. A tranzakciót rögzítik a termelő bankszámláján, a pénzösszeget pedig átutalják a termelő mobiltelefonjára 24 órán belül. Azon dolgozunk, hogy biztosíthassuk az azonnali átutalást és ezt hamarosan el is érjük."



"Számomra az teszi ezt az egészet olyan jóvá, hogy egy apró dolgot tehetek, amely megváltoztatja valakinek az életét. Mint ezek az emberek, akik holnap már nem fognak elmenni kéregetni. Elvihetik a gyermekeiket az iskolába. Az, hogy egy nap eljöttem ide, meglátogattam őket és öt percet azzal töltöttem, hogy elmagyaráztam nekik valamit, nagyon nagy változást hozott."

"Ezt a muskátlit ültettük el, most pedig a dugványozáshoz levágjuk és elültetjük a hajtásait, amelyekből újabb palánták nőnek ki és ezeket már a termelők számára biztosítjuk."

"Nagyon nehéz lenne előre biztosítani és befektetni az ehhez hasonló növények elültetéséhez szükséges pénzügyi forrásokat. Így nagyon szerencsések voltunk, hogy létre tudtunk hozni egy olyan rotációs alapot, amely lehetővé teszi a termelők számára, hogy hitelre megvásárolják ezeket a palántákat. A hitel összegét a betakarítások alkalmával fokozatosan vonják le, így idővel kifizetik a teljes összeget. Ennek köszönhetően a termelők belevághatnak olyan projektekbe, amelyeket máskülönben csak nagyon nehezen kezdhetnének el. Nagyon jó a termelőknek, ha hitelt kapnak."

"Tehát az elmúlt hat hónapban ezt a muskátlit termesztették. Ez az első betakarításuk. Idén februárban ültették el őket."

"Valóban arra összpontosítunk, hogy olyan rendszereket alakítsunk ki, amelyek a termelőket helyezik előtérbe. Illetve biztosítani szeretnénk számukra mindazt a támogatási struktúrát, amelyre szükségünk van ahhoz, hogy sikeresen termeljék az esszenciális olajat tartalmazó terményeket. A helyszíni ellenőrök minden napjukat a mezőkön töltik, meglátogatják a termelőket, támogatást nyújtanak nekik, tanácsot adnak, segítenek nekik betakarítani a terményeiket, amelyeket a helyszínen lemérnek és megfelelő időn belül kifizetnek, majd ide a lepárlóba szállítanak, ahol a feldolgozást és lepárlást követően esszenciális olajat nyerünk belőlük."

A doTERRA 45 országból szerzi be az esszenciális olajokat


"Dolgozhatnánk a fejlett országok kereskedelmi termelőivel is, akikkel csodálatos növényeket termeszthetnénk, amelyekből csodálatos olajat nyerhetnénk ki, de akkor nem tennénk ennyi jót a világon. S mi mindig azt tartjuk szem előtt, hogy hogyan is gyakorolhatnánk pozitív hatást a világra. Így úgy döntöttünk, hogy elsősorban kistermelőket választunk, bárhol is dolgozzunk a világon."

- Ha ötször vagy tízszer ennyit fogunk termelni, az beteljesíti az álmodat?
- Be fogja teljesíteni az én álmomat és mindenki másét is. Látom, hogy a kisgyermekek iskolába járnak és tudást szereznek. Ezt Isten adta nekünk. Isten meghallgatta a fohászainkat és ezek az emberek már önellátóak lesznek. Ez az amiért imádkozunk. 
 
 
 

Amennyiben kipróbálnád a doTERRA terméketet kattints az "Így rendelj terméket" fülre a menüben, segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Törzsvásárlói fiókkal 25% kedvezmény!

https://www.mydoterra.com/olajkert

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blogértesítőre az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

A teafaolaj felhasználási módjai:

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

Különböző típusú hordozóolajok (FCO)

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

doTERRA nap 2024. április 20. (szombat)