Otthoni szükségletek illóolaj csomag bemutatása

 

A doTERRA összeállított egy remek csomagot azoknak, akik most ismerkednek az esszenciális olajokkal és szeretnének rendelkezni azokkal az alap darabokkal, melyek az otthon felmerülő problémák igen nagy százalékát lefedik.

A csomag tartalmaz 6 önálló esszenciális olajat (15ml), 4 olajkeveréket (5-15ml), Petal 2.0 diffuzort és egy doTERRA termékkatalógust benne az összes termékkel A-tól Z-ig.

Használattól függően azért bátran kijelenthető, hogy az olajok többsége hónapokra elegendő. 15ml nagyjából 250-300 csepp.

Amennyiben törzsvásárlói fiókunk regisztrálásakor ezt a csomagot választjuk a regisztrációs díjat elengedi a cég. Kattints az így rendelj terméket fülre fent a menüben, vagy keress messengeren és segítek. :)


Nézzük az egyes olajokat és, hogy mire használhatóak:

 

Lemon - citrus limon (citrom olaj)

A citromolaj a doTERRA egyik legsokoldalúbb olaja, ezért kezdjük is vele. A citromolajnak hatása van az idegrendszerünkre, tehát a mentális képességeinkre, hatással van az emésztőrendszerünkre, a belső szerveinkre - máj, vese. A citromolajat gyömbérrel kombinálva gyomorsav problémákat lehet kezelni. Citrusolajjal keverve visszereket lehet kezelni. Inhalálva (egy csepp tenyérbe szétdörzsölve majd lélegezve) segíti a fókuszálást, koncentrációt. Nyak, fül mögé kenve segíti a nyirokkeringést. Erőssége, hogy a gyerekek is szeretik. Bőrön direktbe használva arra figyeljünk, hogy ne tegyük ki napfénynek, mert fényérzékenységet okoz.

Epekő, vesekő esetében az érintett szervek fölé kenve hatásos. Epeprobléma esetén 1-4 csepp közötti mennyiséget dörzsöljünk be, 2-3-szor naponta. Maximum 10-12 csepp / nap.

Belsőleg: pohár vízbe egy csepp citromolaj üdítőnek is kiváló, emellett szív és érrendszeri problémákban segít hosszú távon (nem máról holnapra) mivel segít a zsiradékokat leválasztani az érfalról.

Allergiára, rhinitiszre lehet az orrnyeregre rákenni egy csepp citromolajat.

Szülők használhatják emellett párologtatásra a gyerekeknek mikor hazajönnek az iskolából, de akár iskolák osztálytermeiben is lehet párologtatni, mivel segíti a koncentrációt.

Fertőtlenítő hatása is van, így kisebb fertőzések, emésztőrendszeri problémák esetén is hatásos.

Kandida és élesztőgombák ellen nagyon jó hatással van, kifejezetten emésztőrendszer megtisztítására hosszútávon.

Kozmetikumként (samponba hajfényesítés céljából, zsírtalanítás). Utóbbi hatás következtében tisztítószerként is alkalmazható. Fogkrémhez adva fogfehérítésre lehet használni.

 

Peppermint - mentha piperita (borsmenta)

Ezt nagyon sokan ismerik a menta által. Inhalálva (egy csepp tenyérbe szétdörzsölve), majd szétkenve a homlokunkon, nyakunkon, halántékon frissítő hatással bír. Először hűsít, majd melegít. A borsmenta olaj a nagyon erős stimulánsok közé tartozik. Párologtatva kifejezetten hangulatjavító, harmonizáló hatással van. Egy fárasztó nap után borsmenta illatra hazatérve kifejezetten nyugtat, koncentráció képességet javít.

Érzékeny bőrűek arra ügyeljenek, hogy hígítás nélkül erős hatása lehet.

Láz esetén gyerekeknek nyakra kenve, hogy a fej hűtését elősegítsük, törzsre kenve annak hűtését segíti elő. Görcsoldó.

Emésztőrendszer fertőtlenítésére és görcsoldására is alkalmazható belsőleg, ha valamit nem ettünk megfelelő módon. Stimulálja az emésztőszerveket a gyomrot, az epét. 1-4 csepp pohár vízbe, súlytól, életkortól függően.

Fejfájásra: nyakra, halántékra, tarkóra kenve jó hatással van.

Idősekben étvágyfokozóként: 15 perccel étkezés előtt egy csepp borsmenta egy pohár vízbe.

Reggeli kávé helyett: akik esetleg le szeretnének szokni, de szükségük van kis pörgetésre, tónusfokozásra.

Magas vérnyomásnál ügyelni kell arra, hogy ne használjunk túl sokat, mivel emelheti a vérnyomást.

Speciális esetekben: ingerült gyermeknél, autistáknál, nyakra kenve hűtés, idegrendszer csillapításra.

 


Lavender - lavandula angustifolia (levendula)

Nagyon finom illata van. Számos jótékony hatás. Nagyon sok területre kiható olaj. Enyhe fertőtlenítő, bőrgyógyító hatásának köszönhetően minden bőrsérülésre alkalmazható: horzsolás, szúnyogcsípés, bőrviszketés, enyhe égési sebekre is. Erős antioxidáns hatás miatt megvédi a szöveteket az égés okozta sérüléseket visszaállítja, segíti a sebgyógyulást, csökkenti a fájdalmat.

Lábviszketésre, vagy bárhol ahol legszívesebben szétvakarná az ember: kis illóolaj rá és 2-3 perc múlva a viszkető érzés megszűnik.

A levendulának nyugtató hatása van, akik nagyon be vannak pörögve, magas vérnyomással küzdenek: csuklóra egy csepp majd a csuklókon szétkenve, közben inhalálva segít a lelassulásban. Például aki nehezen lép át a stresszes, felfokozott munkahelyi légkörből a családiba.

Segíti az elalvást: kenjünk bőven a talpra, csuklóra, inhalálni. Érdekes módon ha fáradtak vagyunk elalszunk tőle, ha pedig a testünk nem fáradt, csak az agyunk túlfeszült - növeli a koncentrációt.

Nagyon erős antioxidáns, ilyen módon görcsök (női), migrén esetén nyugtat, csillapít, oldja a görcsöket.

Az egyik legerőteljesebb inzulinrezisztencia elleni hatóanyag, tanulmányokkal alátámasztott. 



Frankincense - boswellia spp. (tömjén)

Az illóolajok királya. A levendula párja mivel a kettő együtt rengeteg problémára nyújt megoldást. A boswellia (fa) afrikai származású, Szomáliából, hegyes vidékekről, fáknak a gyantájából nyerik az értékes illóolajokat. Nagyon nagyon sokoldalú. Ha nem tudjuk, hogy melyik esszenciális olajat használjunk egy adott problémára, akkor használjunk tömjént. Mindig lesz hatása, mivel gyulladáscsökkentő. A legerősebb gyulladáscsökkentő illóolaj ami létezik. A doTERRA tömjén olaja pedig a legjobb minőségű.

Mélyebb bőrsérülésekre kiváló (levendula a felsőbb réteg sérüléseire, a tömjén a mélyebbre).

Súlyos betegségeknél is alkalmazható. Pl. daganatos betegeknél elősegíti a kezelés hatásosságát. Más illóolajokkal kombinálva (levendula, citrom, grépfrút) akár belsőleg kapszula formájában is lehet használni.

Tömjén alkalmazható fejfájásra, magas vérnyomásra. Például egy hosszú munkanap után, ahogy érezzük, hogy a vér tolul a fejünkbe, a tarkónkra kenve egy idő után úgy érezzük, mintha kiszívná a tolulást, lüktetést a fejből. Más illóolajokkal együtt használva mindig először a tömjént használjuk, mivel megnyitja a bőrt, befogadóvá teszi, hogy a többi olaj jobban tudjon érvényesülni.

Seb utókezelésre, hegesedések ellen, segíti a hegesedések megszűnését.

Szemölcs: rozmaringgal keverve eltűnik.

Alzheimer esetében a páciensek életminőségét javíthatjuk a tömjén gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően. Traumatikus események esetén is sokat segít. Depresszió esetén is.

Belsőleg: üres veggie kapszulába cseppentve 5-10 csepp súlyos daganatos betegeknél, + pár csepp levendula, grépfrút. Akár folyamatosan. Közérzet javító hatás érhető el.

A tömjén a nagyon súlyos betegségek nagy kezelője. 


Tea tree - melaleuca alternifolia (teafa)

Aromaterápiás hatás: ha valaki sokkos állapotban van, az orra alá helyezve, gerincére kenve hamarabb kerül ki ebből az állapotból. A széteső érzelmi állapotot szünteti meg.

Antibakteriális, antivirális, gombaellenes, kórházi fertőzések ellen is használható.

Külsőleg: gombás fertőzés talpon, körmön, bőrön, nemi területeken. Kis apró vágásokra, sérülések esetén levendula és teafa alkalmazható helyileg 1-2 csepp. Körömgomba - reggel és este 1-2 csepp a körömre.

Hajra, korpásodás ellen bedörzsölve vagy a samponhoz adva.

Fogínysérülés esetén ujjal bedörzsölni.

Belsőleg: torokgyulladás, megfázások esetén. 1-2-3 csepp egy üres kapszulába helyezve reggel és este. Kifejezetten jól érvényesül az emésztőrendszerünkben. Allergiák esetében is.

A teafaolaj diadala a második világháborúban volt, mikor az ausztrál katonák túlélőkészletében ott volt egy kis üveg teafaolaj. A 90-es évek közepére nem volt elegendő olajfa termelés Ausztráliában annyira nagy volt a kereslet.

 

Oregano - origanum vulgare (szurokfű)

A teafaolajjal együtt egy igen masszív antivirális, antibakteriális hatóanyag kombinációt alkot. Szinergia jön létre. A két hatóanyag különböző módon, pontokon a testünkben felszaporodó baktériumokat, vírusokat.

Használhatjuk torokgyulladás ellen öblögetni, szájüreget kimosni vele. Csíp, így felnőtteknek ajánljuk. Gyerekeknek csak kapszulában. 2+2 teafa. (vagy pluszban még bazsalikom és kakukkfű).

Javarészt belsőleg kapszulában: Komolyabb megfázás, torokgyulladás esetén használható. Krónikus bakteriális fertőzés esetén, fogászati problémák esetén, arcüreg, tüdő, gyomor, emésztési rendszerre.

 


ZenGest - emésztőrendszeri keverék (gyömbér, borsmenta, tárkony, édeskömény, kömény, koriander és ánizs)

Zen = az emésztést nyugalomba hozza. Emésztőrendszer nagy rendbe tevője. Puffadás, felfúvódás, gázképződés esetén, mert nem megfelelően ettünk, nem jó minőségben. Egy fél pohár vízbe egy pár csepp ZenGestet, nagyon friss érzést ad és megelőzi a gázképződést. Hasmenés, székrekedés esetén mindkét irányba dolgozik. Chron betegség, colitis ulcerosa esetén nagyon szép hatást fejt ki belsőleg 1-4 csepp. Ívóvízbe például.

Külsőleg: hasmasszázs (máj, gyomor, vastagbél)

Egyik fő hatóanyaga a borsmenta (baktériumölő, görcsoldó), édeskömény (görcsoldó).

Torokgyulladás - tüskés labda érzése a torokban, fáj köhögni, nyelni használjunk: egy csepp a tenyérbe, majd a másik kezünk hüvelykujját nyomjuk a cseppbe és vigyük fel a szájpadlásunk hátsó felére. Ez párologtatja majd az illóolajat belülről. Fertőtlenítő hatása is van, ugyanakkor nyállal együtt lecsordogál a torokra, gyulladt hangszálakra.

Gyomorsav problémákra

Arcüreg, orrdugulásra

Hányinger esetében 1-4 csepp belsőleg pohár vízben.

 


On Guard - védő keverék (vadnarancs, szegfűszeg, fahéj, eukaliptusz, rozmaring)

Nagyon széles spektrumú baktériumölő hatása van. Megfázás, influenza: levegőbe párologtatva. Nagy légtérbe 6-8-10 csepp, átlagban 5-6 csepp. Fél óra alatt megtisztítja a levegőt a kórokozóktól, a levegőben lévő porszemeken lévő baktréiumokat megöli.

Hugyúti fertőzések esetén belsőleg kapszulában 2-3-4-5 cseppet naponta 2x kifejezetten jót tesz. Áteresztő bélszindróma javítása az OnGuard hatóanyagainak köszönhetően.

Kisgyerekek talpán is alkalmazható, szájüreg gagarizálás torokgyulladás esetén: pohár vízbe 1-3 csepp pohár vízbe. A benne lévő fahéj és szegfűszeg nagyon erőteljesen fertőtlenít.

Fogínyre OnGuard fogkrém. Külön termékcsalád lett erre az olajkeverékre. Általános mosószer, mosószer ruhákhoz, kézmosó, fogkrém, kapszulában preventív módon influenza ellen.

 


Deep blue - nyugtató keverék (kúszó fajdbogyó, kámfor, borsmenta, gilisztaűző varádics, kék kamilla, olasz szalmagyopár, osmanthus)

Kizárólag külsőleg, ezért gyerekzáras a kupak.

Mélykék az olaj. Megrándulás, kificamodás esetén alkalmazható. Értékes illóolajok vanna benne. Fejfájás esetén halánték, nyaki területekre külsőleg. Stressnyak, mikor beáll a nyakunk, vállunk 2-3 csepp a területre. Erős csípős hatása van, ami a vérkeringést stimulálja, gyulladáscsökkentő hatása van. Jó mélyre beivódik. A benne levő hatóanyagok - kúszó fajdbogyó olaja. Általános gyulladáscsökkentő hatású. Régen ebből készítették az Aspirint. Természetes szalicil tartalmú anyag. Például ostorcsapás esetén is alkalmazható, ha valaki elesik, hátracsapódik a feje, megrándul, beáll a nyaka, bekenve nagyon jól lehet kezelni. Edzés előtt, edzés után az izomzat bemelegítése céljából. Krém formában is van. Így tartósabb, mivel beszívódik. Sportsérülésekre.

Végtagproblémák esetén, autoimmun eredetű fájdalmak, izomfájdalmak (fibromyalgia) esetén bekenni az adott testrészt, elindítja a keringést, megerősíti az izomzat normál működését. Izületekre nagyon jó fájdalom esetén - gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatás. Kúszó fajdbogyó + kék kamilla olaj ami benne van nagyon jó gyulladáscsökkentő.

 


Air - légzőszervet támogató keverék (babérlevél, borsmenta, eukaliptusz, teafa, citrom, raven sara, kardámom)

Minden, ami a légutakra vonatkozik. Orrüregtől tüdőig. Elsődleges használata a hideg párologtatás. Használhatjuk tüdőgyulladás, mellkasi feszülések esetén. Az Air hatóanyagai mikor bekerülnek a tüdőbe, ott lecsapódnak a hörgők felületén. Lényegében kis mennyiségben is hatással van és a gyulladásokat csökkenti és ezzel a légutakat megnyitja. Ez igaz az arcüreg, orrüreg esetében is, bedugult orr ellen. Fertőtleníti a levegőt.

Gyerekek esetén, mikor sokszor nem tudnak aludni a bedugult orr miatt, párologtatással nagy mértékben fel lehet gyorsítani a szokásos tavaszi, őszi náthás korszakot.

Köhögés, tüdőgyulladás esetén mellkasra, hátra kenve bőrön keresztül is hat a mellkasra és így a meleg párologtatás a bőrről segít megnyitni a légutakat.

Asztmára, allergiák esetében (pollen), hurutos köhögésre is alkalmazható. 

 

A csomag ára (10 olaj + Petal diffúzor + katalógus): 310 euró ; ~ 125.600 forint

 

Beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA nap 2024. április 20. (szombat)

doTERRA sampon és kondicionáló

doTERRA abode - frissítő keverék

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Guaiacwood illóolaj parfüm balzsam

Esszenciális "parfüm" receptek

Illóolajok keverésének útmutatója

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás