doTERRA alapítvány

Ahogy az minden nagyobb cégtől elvárható (lenne), így a doTERRA is aktív szerepet vállal társadalmi szinten. Amellett, hogy a fenntartható gazdálkodás híve és már 162 ezer család megélhetése biztosított a forgalmazott esszenciális olajok által, a doTERRA létrehozta a Healing Hands alapítványt, hogy további emberek tízezreinek javítson az életkörülményein.

 

Mark Wolfert - doTERRA alapító ügyvezetője: "A doTERRA Healing Hands alapítványa gyógyulást és reményt hoz a világra azáltal, hogy a globális közösségek számára biztosítja azokat az eszközöket, amelyekkel önellátóvá válhatnak. Erőt ad az embereknek és megváltoztatja az életüket, ha részt vesznek olyan projektekben, amelyek segítik az egészségügyi ellátáshoz, az oktatáshoz, a közegészségügyhöz és a tiszta vízhez való hozzáférést, mikrohitelekhez, illetve a gyermekek szexuális célú kereskedelme elleni küzdelmet. A doTERRA International gondoskodik a jótékonysági tevékenységek minden általános és adminisztrációs költségéről, ezzel biztosítva, hogy az adományok 100%-a közvetlenül a rászorulókhoz jusson.

Egészen a kezdetektől ez volt a küldetésünk és a jövőképünk, még akkor is, amikor a doTERRA International nem rendelkezett túl nagy vagyonnal és amikor még az alapítói sem láttak anyagi hasznot belőle. Az álmunk és a célunk a legelejétől az volt, hogy adakozásunkkal példát mutassunk. Azt mondhatjuk, hogy amennyire szeretjük az esszenciális olajokat, annyi reményt és erőt adunk az azokat használó és megosztó embereknek. Kultúránk azon az álmon alapszik, hogy a Healing Hands alapítványon keresztül adakozhassunk, segíthessünk, felszabadíthassunk és megerősítsünk másokat.

Az egyik legfontosabb különbség a doTERRA Healing Hands alapítványa és a többi között az az, hogy a változás az emberek életében megfigyelhető. Azért jönnek a doTERRA-hoz, mert keresik a miérteket, az okokat, hogy részt vegyenek valamiben, hogy visszaadjanak valamit és a Healing Hands alapítványnál megtalálják ezeket."

A videó magyar felirattal megtekinthető itt.

Kezdeményezéseik:

emberkereskedelem elleni küzdelem

A rabszolgaság a családon belüli erőszak és a szervezett bűnözés az egyik leggyorsabban növekvő és leginkább megvetendőbb. Az alapítvány elkötelezett a leginkább kiszolgáltatottak megsegítésében:  

  • Az emberkereskedelem megelőzése tudatosság és oktatás révén 
  • A gyermekek megmentése az emberkereskedőktől  
  • A túlélők utógondozása  
  • A túlélők rehabilitációja, akik munkalehetőségeket keresnek.  



higiénia és tiszta víz

A világ népességének nagy része nem rendelkezik megbízható hozzáféréssel a tiszta vízhez. Ennek eredményeként sok embert fenyegetnek betegségek és halálesetek, melyek megelőzhetőek lennének. Azáltal, hogy tiszta vizet biztosít az alapítvány a közösségeknek szerte a világon, nemcsak javítják e közösségek egészségét, hanem felhatalmazzák a gyermekeket arra, hogy mindennapos víz beszerzése helyett iskolába tudjanak járni és oktatást kapjanak.



katasztrófa elhárítás

Az alapítvny támogatja a természeti katasztrófák által sújtott egyéneket és közösségeket, valamint az alacsony jövedelmű családokat, hajléktalanokat és rászoruló veteránokat gondozó közösségi szervezeteket. Sok esetben ez azt jelenti, hogy partneri viszonyban kell állnak terméktanácsadókkal, akik idejüket, tehetségüket és erőforrásaikat önként felajánlják 72 órás sürgősségi segélyhigiénés készletek kiosztására.


 
nők felemelése

 Azáltal, hogy oktatják a nőket saját egészségükről (a testük gondozásának eszközeivel), vagy arról, hogyan lehet elérni az alapvető pénzügyi célokat és a vállalkozói szellemet, az alapítvány elkötelezett abban, hogy támogassa a nőket abban, hogy önállóvá váljanak, és segítsék őket abban, hogy személyük pozitívan hozzájáruljon a társadalom működéséhez.



globális egészség

Éljenek akár távoli helyeken, akár a helyi demográfiai adatok szerint szorulnak segítségre, az alapvető egészségügyi forrásokhoz való hozzáférés sok ember számára kihívást jelent. Az alapítvány a szomáliföldi orvosi klinikák kiépítésétől kezdve a fizikai és mentális egészségügyi forrásokhoz való hozzáférés fokozásáig a fejlett világban elkötelezettek mind a vidéki térségek, mind a rászoruló háztartási közösségek kiszolgálása mellett.



öngondoskodás

Régóta elkötelezettek az egyének felhatalmazása mellett, hogy segítsenek magukon, családjukon és közösségeiken. Az olyan erőfeszítések révén, mint a mikrohitel-kölcsönzés, a mentorálás és az oktatási programok, valamint a Co-Impact Sourcing partneri kapcsolataival, segítik az embereket abban, hogy jobb életet építsenek maguknak.


 

gyermekek támogatása

A mai világban sok gyermek kevésbé kívánatos helyzetekben találja magát felelősségteljes gondozók, orvosi ellátás vagy oktatáshoz való hozzáférés nélkül. Az árvaházak és az átmeneti otthonok támogatásától kezdve a rehabilitációs központok építéséig a nehéz fizikai vagy mentális körülmények között élő gyermekek számára arra törekszik az alapítvány, hogy felemeljék azokat, akik a holnap vezetői lesznek.


Eddigi eredmények:

- 180 elindított és befejezett projekt

- 120.888 sürgősségi higiéniás csomag lett kiosztva

- kézzel fogható változás 70 országban

 

120 oldalas kiadvány a 2019-ben elért eredményekről megtekinhető itt (angolul).

Az alapítvány hivatalos weboldala: https://doterrahealinghands.org/


Hogyan segíthetsz?

a) Közvetlenül pénzt tudsz adományozni az alapítvány weboldalán itt.

b) Ezen két termék bármelyikének megvásárlásával a doTERRA a teljes vételárat az alapítvány javára ajánlja fel.  


 1. dōTERRA™ SPA RÓZSA KÉZKRÉM

 
2. dōTERRA HOPE™ TOUCH
 

Termékvásárláshoz kattints ide!

Baráti üdvözlettel:

Szabolcs 

szabolcs.komaromi@gmail.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

A teafaolaj felhasználási módjai:

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

Különböző típusú hordozóolajok (FCO)

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

doTERRA abode - frissítő keverék