Többszörösen tesztelt esszenciális olajok - ez a doTERRA



Dr. David Hill - doTERRA alapító, vezető orvos: Sokan hiszik, hogy minden olaj egyforma, pedig ez egyszerűen nem lehetséges. A minőség a döntő tényező, amely meghatározza, hogy egy esszenciális olaj valóban eléri-e majd azt a hatást, amit mind elvárunk tőle.


David Striling - doTERRA alapító, ügyvezető: Márpedig minden egyes alkalommal hozniuk kell a tőlük elvárt teljesítményt. Az emberek rendkívül magas elvárásokat támasztanak a doTERRA esszenciális olajaival szemben, azért, hogy megkapják tőlük a vágyott eredményeket, ezért nálunk a minőség nem képezheti kompromisszum tárgyát.


Dr. David Hill: Minden olaj tesztek egész során esik át. Érzékszervi vizsgálatokat, fajsúlymérést, GC-MS, FTIR vizsgálatokat, az optikai forgatóképességet és a törésmutatót célzó vizsgálatokat, valamint szennyeződés vizsgálatot és stabilitásvizsgálatot végzünk minden egyes alkalommal.

Corey Lindley - doTERRA alapító, elnök: A minőség biztosítása az elsődleges feladatunk, az adja a munkánk lelkét, hogy biztosítani tudjuk, minden olaj pontosan olyan, amilyennek a reklámokban lefestjük. Tiszta, hatékony és megismételhető eredményeket nyújt az emberek számára, olyan eredményeket, amelyekre minden alkalommal számítanak.


Dr. David Hill: Nem csak az olaj tisztaságának megállapítása tekintetében teszünk komoly erőfeszítéseket, hanem azért is, hogy átfogóbb képet kapjunk a hatóerejéről. Mégpedig azáltal, hogy odafigyelünk, honnan szerezzük be a növényeket, hogyan végezzük az esszenciális olaj lepárlását és hogyan óvjuk a teljes folyamatot. Így kapjuk meg végül azt az esszenciális olajat, amely magában hordozza az értéket, amit mindannyian elvárunk a doTERRA-tól.

Corey Lindley: Az esszenciális olajok beszerzése során a minőség áll minden egyes tevékenységünk középpontjában. Mikor partnert keresünk, olyat szeretnénk, aki ismeri a növényeket, a lepárlási folyamatokat, a vegyészeti eljárásokat. Olyasvalakit, akivel együtt tudunk működni, aki érti mindennek a fontosságát. Olyan partnerekre van szükségünk, akik ugyanazon ügy mellett kötelezték el magukat, mint mi, vagyis, hogy a világ legjobb olajait nyújthassuk.


Emily Wright - doTERRA alapító: A doTERRA ezzel a céllal jött létre. Tudtuk, hogy olyan esszenciális olajra lesz szükségünk, amelyre alapozhatunk, amely minden egyes alkalommal beváltja a hozzá fűzött ígéreteket. Akkoriban ilyen még nem létezett a piacon. Tisztában voltunk vele, hogy a mi feladatunk lesz nekilátni és elkészíteni. Ennek eredményeképpen mára 46 ország termesztőivel működünk együtt a helyszínen és ez a szám egyre gyarapszik. Azért, hogy minden család, minden egyén úgy nyithasson ki egy doTERRA üvegcsét, hogy biztosan tudja, hatásos eredményekben lesz része minden egyes alkalommal.

 


A  doTERRA CPTG Tanúsított, Tiszta, Terápiás Minőségű minőségbiztosítási szabályzata öt különböző analitikai módszert alkalmaz arra, hogy biztosítsa a doTERRA  illóolajainak tisztaságát (a kivonatok csakis a növény illó aromáját tartalmazzák) és hatásosságát (a kivonatok kémiai összetétele minden tételben ugyanaz). 

A CPTG (Tanúsított, Tiszta, Terápiás Minőségű) minőségbiztosítási szabályzat a standardizálás és analízis érdekében megkívánja a független laboratóriumok igénybevételét.

1. sz. vizsgálat:  gázkromatográfia

A növény aromás vegyületeinek (illóolaj) gondos desztillációja után gázkromatográfiai eljárás alkalmazásával meghatározzák a minta kémiai összetételét. Ezen eljárás során az illékony illóolaj vegyületek párologtatással egy hosszú oszlopon, az úgynevezett gázkromatográfon haladnak keresztül. Minden egyes összetevő különböző gyorsasággal jut keresztül (leoldódik) ezen az oszlopon és az oszlop elhagyása közben az analízis során ezt a gyorsaságot mérik. A minőséget ellenőrző mérnökök a kromatográfiai eljárás során meg tudják határozni, hogy az ellenőrzött mintában mely összetevők, és pontosan milyen mértékben vannak jelen.

2. sz. vizsgálat: tömegspektrometria

A gázkromatográfiás eljáráson kívül az alapvető illóolaj minták összetételét tömegspektrometria eljárással is ellenőrzik. Ezen eljárás során a mintákat elpárologtatják majd ionizálják, majd a minta minden egyes összetevőjének tö megét mérik. A tömegspektrometria külön bepillantást ad az illóolajok tisztaságára nézve azzal, hogy feltárja a nem aromás összetevőket, mint pl. a nehézfémeket és más szennyezőanyagokat, amelyek túl nehezek ahhoz, hogy leoldódjanak a gázkromatográfról. A gázkromatográfia és a tömegspektrometria kombinációjára időnként mint GC/MS vizsgálatra utalnak.

3. vizsgálat: FTIR vizsgálat (fourier-transzformációs infravörös spektroszkópia)

Azután, hogy az illóolajok átesnek a gázkromatográfiai és tömegspektrometriai vizsgálatokon, töltés céljára a gyártó üzembe szállítják őket. Mielőtt beengednénk az üzembe, az illóolaj tétel vesztegzár alá kerül további minőség-ellenőrzés céljából. E vizsgálatok egyike az FTIR vizsgálat (fourier-transzformációs infravörös spektroszkópia), amely hasonló a GC/MS vizsgálathoz, és szintén az anyag összetételét vizsgálja. A FTIR Scan vizsgálat alatt a mintaanyagot fénnyel megvilágítjuk és az abszorbeált fény összetétele alapján meghatározzuk a minta kémiai alkotóelemeit. Az eredményeket ezután összevetjük egy történelmi adatbázissal, hogy biztosítsuk az összetevők standardjaival való megfelelést.

4. sz. vizsgálat: mikrobális vizsgálat 

Mielőtt a vesztegzár alól egy tétel illóolaj is át lenne engedve a gyártási területre, meg kell vizsgálni, hogy fennáll-e bármely biológiai veszély, mint pl. baktérium, gomba és penész jelenléte. Minden tétel illóolajból mintát veszünk és egy növesztő közeghez adjuk őket edényekben vagy lemezeken. Egy inkubációs időszak után minden edény tartalmát megvizsgálják mikrobák növekedését elemezve. Ezt a vizsgálatot minden új bejövő tételen elvégezzük, mielőtt elérnének a gyártási területre. A késztermékek újból ellenőrzés alá kerülnek, hogy biztosítsuk, hogy nem került semmilyen káros organizmus a termékbe töltés és címkézés alatt és hogy biztosítsuk a termék szavatossági idejének stabilitását.

5. sz. vizsgálat: érzékszervi vizsgálat

Az érzékszervi vizsgálat a minőség-ellenőrzés minden lépése során az emberi érzékszervre is hagyatkozik. Az érzékszervi vizsgálat az illóolajok azon jellemzőire irányul, amelyek ízleléssel, megfigyeléssel, érintéssel és szaglással érzékelhetők. A termesztőktől és aratóktól az illóolaj vegyészekig, a gyártásban dolgozó mérnököktől a felhasználókig, a doTERRA globális illóolaj hálózatának szolgáltatói gondosan figyelemmel kísérik mindegyik CPTG (Tanúsított, Tiszta, Terápiás Minőségű) által igazolt illóolaj minőségét. A illóolajak elválasztása tulajdonképpen művészet, melyet javítani lehet, felcserélni nem analitikai vizsgálatokkal. A doTERRA illóolaj szakértőinek tapasztalata és bölcsessége elengedhetetlen része a CPTG (Tanúsított, Tiszta, Terápiás Minőségű) minőség-ellenőrzés szabványainak.


Próbáld ki magadon a hatásukat!
 

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080

Termékbeszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!
 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA nap 2024. április 20. (szombat)

doTERRA promóciók 2024. április

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

doTERRA abode - frissítő keverék

Illóolaj előállítás: gőzdesztilláció

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

Szibériai fenyő illóolaj kölni recept

Alvás: Nicole Stevens arról, hogy miért kell a jó alvást az életed egyik fő prioritásává tenni, és hogyan tudod ezt megvalósítani

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)